OSNOVNA NAVODILA ZA VSE PROFESIONALNE ŠAMPONE

Pravi profesionalni šamponi, so šamponi, ki pomagajo odpravljati določene težave las in lasišča.

Šamponi so običajno vedno povezani z določenimi dodatnimi izdelki, kot npr. kapljice, maske ali balzami. Zavedati se morate, da šampon odpravlja približno 30 do 40% težav, če pa so problemi večji je potrebno narediti ustrezen tretma z dodatnimi izdelki.

Tretmajski šamponi so zelo koncentrirani, zato morate strankam razložiti, da jih je potrebno pred uporabo razredčiti z vodo in šele nato nanesti na lase in lasišče.

Šampone je potrebno vedno pustiti delovati od 3 do 5 minut.

Profesionalni šamponi so specifični namenjeni za dejanske težave, zato jih morate uporabljati samo zase – torej “umakniti” od življenjskih partnerjev in otrok, ki poleg tega, da ne vedo kako uporabljati profesionalni šampon, tudi običajno nimajo občutka za količino.

Stranke, ki znate na tak način uporabljati profesionalne šampone, boste bistveno podaljšale “življenjsko dobo” šampona, ki bodo v uporabi vsaj 2 meseca.
To pa je bistveno več, kakor klasični šamponi, ki s svojimi reklamami želijo le pospešiti in povečati prodajo (saj poznate – cela pest šampona in direktno na lase, ter ekstremno veliko pene, itd.).

Ko boste vse to razložili upoštevali, boste ugotovili, da cena posameznega izdelka pravzaprav sploh ni visoka.
Prav tako boste opazili po nekem določenem obdobju, da se je stanje in struktura las izboljšala.

PRAVILNA UPORABA IZDELKOV

1. Nanesite majhno količino šampona na dlani ter razredčite z vodo. Nato nanesite na lase in poseben povdarek namenite konicam in celotni dolžini las. Lasišču naredite nežno masažo, pustite delovati od 2 – 3 minute. Nato temeljito splaknite in po potrebi postopek ponovite. Ko ste s šamponiranjem zaključili z brisačo sfrotirajte lase.

2. Nanesite masko in pustite delovati od 1 do 5 minut. Masko med delovanjem vtirajte v lase ali nežno češite s širokim glavnikom. Če so lasje zelo stresni ali poškodovani, dodajte nekaj toplote, s čimer boste povečali delovanje maske in pustite delovati do 10 minut. Po zaključku delovalnega časa, temeljito splaknite z obilico vode.

3. Lasje sfrotirajte in nanesite po celotni dolžini in predvsem konicah serum/kapljice Delux, ter nadaljujte z oblikovanje oz. sušenjem las.